flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні учасники справ та відвідувачі суду!

10 березня 2022, 12:45

В умовах правового режиму воєнного стану в Україні з метою недопущення випадків загрози життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів і працівників суду, Олевський районний суд Житомирської області  продовжує здійснювати правосуддя, з урахуванням особливого режиму роботи, відповідно до діючого законодавства України.

 

Олевським районним судом Житомирської області встановлено наступні особливості роботи суду в умовах воєнного стану:

  1. Враховуючи реальну поточну ситуацію в Житомирській області станом на 10.03.2022 здійснювати діяльність суду у штатному режимі з урахуванням типового Плану забезпечення безперервної діяльності суду та особливостей наведених нижче.
  2. При організації роботи та розгляді справ суддям слід враховувати реальну обстановку у відповідному регіоні та керуватись положеннями наведеними у рекомендаціях Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02.03.2022.
  3. У разі спрацювання системи повітряна тривога, відвідувачам, працівникам суду та суддям рекомендувати негайно направлятись до відповідних укриттів.
  4. У випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів, працівників суду та суддів, зборами суддів, а за неможливості їх скликання головою суду, приймати рішення про зупинення здійснення судочинства Олевським районним судом Житомирської області до усунення обставин які зумовили зупинення розгляду справ.
  5. Суддям та працівникам суду щоденно передавати відповідальним особам інформацію про своє місцезнаходження, в тому числі й про вступ до сил Територіальної оборони або лав Збройних сил України.
  6. Керівнику апарату суду:
  • визначити відповідальних осіб та забезпечити організацію щоденного ведення актуального табеля обліку робочого часу працівників апарату суду та суддів, з’ясування причин відсутності на роботі або причини неявки на роботу.
  • визначити мінімальну кількість осіб які повинні знаходитись у приміщеннях суду упродовж робочого дня, чітко розподілити між ними обов’язки.

Віримо у нашу перемогу!!!

Слава Україні!!!