flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ ГРОМАДЯН-ВІДВІДУВАЧІВ СУДУ

30 травня 2018, 16:54

     З 14 по 25 травня 2018 року в Олевському районному суді Житомирської області, згідно плану роботи суду на перше півріччя 2018 року та на виконання Рішення Ради Суддів України № 34 від 09.07.2013 року, проводилося анонімне опитування громадян-відвідувачів суду.

    Повідомлення про початок опитування розміщено на офіційній web-сторінці суду офіційного web-порталу «Судова влада» та інформаційному стенді у приміщенні суду.   Відповідальною особою за організацію та проведення опитування призначена консультант суду (прес-секретар суду) Марина Абрамчук. Запитання анкети були закритими, тобто такими, що містять варіанти відповідей. Опитування проводилось анонімно.

    Анкета складає у своєму змісті 12 запитань. Основна частина анкети мала з’ясувати рівень якості надаваних послуг відвідувачам суду: доступність, умови перебування у суді, повнота та ясність наявної інформації, якість роботи працівників апарату суду та суддів; зручність місць для відвідувачів, наявність зразків документів, обґрунтованість перенесення слухання у справі, доброзичливість та повага працівників суду.

    В опитуванні прийняли участь 36 респондентів. Найвищими балами громадяни оцінили характер спілкування суддів та працівників суду з учасниками судового процесу, повноту й доступність інформації на сторінках офіційного веб-сайту суду та інформаційних стендах суду, можливість вчасно ознайомитись з матеріалами справи та отримати судове рішення у справі, дотримання суддею процедури судового розгляду. 

    Загалом, підсумки опитування є позитивними (86 % опитаних громадян надали позитивні оцінки).

    Підсумки анкетування буде використано для вжиття заходів щодо усунення недоліків у організаційній роботі суду. Періодичне анкетування громадян є одним із важливих індикаторів якості роботи суду та прозорості судової системи.

 

                                                                                                                     Прес-служба суду