flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Олевському районному суді Житомирської області проведено навчання на тему: «Покращення рівня навиків спілкування та робота із людьми з інвалідністю та іншими мало-мобільними групами населення»

08 червня 2018, 17:23

           08 червня 2018 року в Олевському районному суді Житомирської області  заступником керівника апарату суду Редько Ю.М. проведено навчання для відповідальних працівників апарату суду - консультанта суду Абрамчук М.М. та старшого секретаря суду Хомутовської О.М. на тему:  «Покращення рівня навиків спілкування та робота із людьми з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення»

           Під час навчання заступник керівника апарату суду ознайомила відповідальних осіб із загальними поняттями про мало-мобільні групи населення, людей з інвалідністю, типами та видами інвалідності, охарактеризувала правовий статус людей з інвалідністю згідно міжнародного та українського законодавства.

           Маломобільні групи населення (ММГН) – люди (особи), що відчувають труднощі при самостійному пересуванні, отриманні послуг, необхідної інформації або під час орієнтування в просторі.  До маломобільних груп населення відносяться люди (особи) з інвалідністю, люди (особи) з тимчасовим порушенням здоров'я, вагітні жінки, люди (особи) старшого (похилого) віку, люди (особи)  з дитячими колясками тощо.                      

         Основними принципами етики спілкування з людьми із обмеженими фізичними можливостями: толерантність, рівноправ’я, розуміння, шанобливість, визнання, сприйнятливість.                                                   

         В ході навчання присутні опанували загальні правила спілкування із людьми з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення і проаналізували комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю.                                                                                                    

 

 

                                                                                                       За повідомленням прес-служби суду